sledujte nás na Facebookufacebook

Cizrnové karbenátky


1 porce:
Energie 2 576kJ/614kcal
Bílkoviny 47,4g
Tuky 19,1g
Sacharidy 72,3g

Ingredience:
60g cizrna
50g sýr do 30% tuku v sušině
1ks vejce
15g směs semínek (sezamové, slunečnicové, dýňové, konopné, lněné)
150g brambory
60g bílý jogurt
zelenina
mořská řasa Nori
bylinkové koření, čerstvé bylinky

Cizrnu a směs semínek si namočíme přes noc, poté dáme uvařit (cizrna nemusí být úplně měkká). V mlýnku na maso pomeleme, přidáme vejce, nastrouhaný sýr, koření, mořskou řasu Nori a bylinky dle chuti. Těsto promícháme a necháme chvíli odpočinout v lednici. Poté tvarujeme karbanátky a v troubě na pečícím papíře upečeme do zlatova (170°C cca 15–20min). Brambory omyjeme a dáme vařit v celku ve slupce, po uvaření nakrájíme. Podáváme s dresinkem – jogurt + čerstvé bylinky + bylinkové koření.


Cizrnová tortilla Hovězí kuličky s červenou čočkou