Špenátové rizoto
1 porce:
Energie 2 311 kJ/551 kcal
Bílkoviny 40,3 g
Tuky 7,7 g
Sacharidy 80,9 g
100 g kuřecí prsíčka
80 g rýže Basmati
80 g čerstvé listy špenátu
80 g cibule
20 ml polotučného mléka
40 g kukuřice (čerstvá x mražená)
20 g sterilizované okurky
5 g olivový olej
Na oleji si lehce osmahneme cibulku do zlatova. Poté přidáme na kousky nakrájené maso a mícháme. Jakmile se maso zatáhne, tak ho podlijeme hrnkem vody a necháme cca 10 min dusit. Poté přidáme nasekaný špenát a vaříme tak dlouho, dokud se nespaří a neztratí na objemu. Přidáme kukuřici. Poté přidáme rýži spolu s 3 hrnky vody a mlékem. Okořeníme, promícháme a vaříme, dokud rýže nevsákne všechnu vodu. Rizoto nezapomeneme kontrolovat, aby se nám nepřipálilo a jak je třeba (rýže není ještě měkká), tak přidáváme postupně trochu vody. Na konci má být rýže měkká a mírně lepivá. Na ozdobení použijeme listy čerstvé bazalky.
≪Špaldové kernotto s robi masem ≫Štíhlé nudle s pečenými brambory