Treska s rukolou
1 porce:
Energie 906kJ/217kcal
Bílkoviny 28,6g
Tuky 6,7g
Sacharidy 13g
Ingredience:
150g treska
100g rukola
150g rajčata
zálivka:
1PL olivový olej
1ČL med
1ČL hořčice Dijon
koření, čerstvé bylinky dle chuti
Tresku si nejlépe připravíme v páře, kdy jí lehce okořeníme a poklademe na povrch čerstvé bylinky. Můžeme však také připravit v troubě na pečícím papíře. Rukolu smícháme s rajčátky a zalijeme připraveným dresinkem (med + olivový olej + hořčice + koření + bylinky).
Treska obsahuje velké množství vody, až kolem 70–80%. Obsahuje také bílkoviny, 15–20% a velmi malé, až nepatrné množství tuku, asi 1–5%. V tresčím mase najdeme také draslík, sodík, hořčík, vápník, fosfor a vitamín B1, B2 a B12. Už jste objevili lahodnou chuť chřestu? Pokud ne, přinášíme velmi jednoduchý recept, kde jí určitě objevíte. Tento pokrm se hodí jako předkrm nebo jako velmi lehká večeře.