Krůtí steak s rýžovými kolečky
1 porce:
Energie 2 230kJ/533kcal
Bílkoviny 48,5g
Tuky 12,9g
Sacharidy 64,3g
Ingredience:
100g krůtí maso
50g rýže Basmati
100g mrkev
100g pórek
1ks vejce
15g směs semínek (sezamové, slunečnicové, dýňové, konopné, lněné)
100g tvaroh
česnek, bylinkové koření
Krůtí maso si okořeníme a připravíme nejlépe v páře. Další možnost – vytvořit z pečícího papíru přehnutím kapsu, vložit do ní maso a bez tuku připravit na pánvi. Rýži uvaříme společně s nastrouhanou mrkví a poté smícháme s vejcem, rozemletými semínky a kousky pórku. Dokořeníme a tvoříme přes formičku kolečka na pečící papír, upečeme v troubě při 170°C cca 15–20min. Podáváme s tvarohovým dipem – tvaroh, koření a čerstvé bylinky.
≪Krůtí steak s kukuřicí a bramborem ≫Kuličky z cizrny a hovězího masa