Okarové karbanátky se zeleninovou čočkou
1 porce:
Energie 2 095 kJ/499kcal
Bílkoviny 32g
Tuky 15,9g
Sacharidy 70,2g
Okarové karbanátky:
60g okara (rozmixované sojové boby – zbylá surovina při vaření
sojového mléka)
100g špenát – čerstvé listy
60g cibule
15g česnek
1ks vejce
30g ovesné vločky
5g konopného semínka
Zeleninová čočka:
30g červená čočka
50g paprika
50g rajčata
60g cibule
40g mrkev
Salátek:
100g rukola
50g rajčata
5g olivový olej
Smícháme okaru s jemně nasekanou cibulkou, prolisovaným česnekem, nasekaným špenátem, vejcem a konopným semínkem. Ovesné vločky si pomeleme na mouku a přimícháme ke směsi. Dokořeníme a necháme odležet. Poté tvoříme karbanátky a pokládáme na pečící papír na plech. Karbanátky pečeme v troubě na 170°C cca 20–30min. V hrnci si uvaříme čočku, stačí povařit jen 10 min a postupně přidáváme nastrouhanou mrkev, na nudličky nakrájenou papriku, nasekanou cibulku a nakonec vmícháme rajčata. Můžeme přidat nasekanou bazalku a dokořeníme. Směs musí mít hustší konzistenci. Jako přílohu podáváme salátek z rukoly a rajčat, který dokořeníme a zakápneme kvalitním olejem.