Tofu s rukolovou cizrnou
1 porce:
Energie 2 346kJ/558kcal
Bílkoviny 39,1g
Tuky 21,6g
Sacharidy 62,7g
Ingredience:
150g uzené tofu
30g cizrna
100g rukola
100g rajčata
100g mrkev
10g směs semínek (sezamové, slunečnicové, dýňové, konopné, lněné)
10g celozrnná mouka
5g kokosový olej
5g olivový olej
Bylinkové koření
Tofu si nakrájíme na větší kostky a na kokosovém oleji osmažíme ze všech stran. Poté podlijeme vodou, okořeníme bylinkovým kořením a zahustíme moukou (nejdříve mouku rozmícháme v malém množství vody, poté vlijeme do hrnce a zahustíme). Cizrnu, kterou jsme nechali přes noc namočenou, uvaříme. Je ale daleko lepší ji nechat 1–2 dny naklíčit. Naklíčené luštěniny obsahují vysoké množství vitamínů, bílkovin a minerálních prvků. Také se tímto naklíčením po uvaření velmi zlepší chuť i její stravitelnost. V míse si smícháme nasekanou rukolu, nakrájená rajčata, směs semínek (můžeme podrtit) a uvařenou cizrnu, zakápneme kvalitním olejem a okořeníme.