Květákovo-bazalkové muffiny
1 porce
Energie 1 289kJ/307kcal
Bílkoviny 34g
Tuky 14,6g
Sacharidy 13,1g
100g květák
1ks vejce
5g sýr Cottage
15g směs semínek (sezamové, slunečnicové, dýňové, konopné, lněné)
100g bílý jogurt
Bazalka, bylinkové koření, česnek
Květák omyjeme a rozebereme na velmi malé kousky. Přidáme vejce, sýr Cottage, pomletá semínka, nasekanou bazalku, trochu česneku a bylinkové koření. Promícháme a plníme touto směsí formičky. Dáme do trouby zapéct (170°C, cca 45min).
Květák obsahuje vitamin B, kyselinu listovou (patří mezi vitamíny B),
vitamín C, vitamín K. Obsahuje také draslík, vápník, hořčík, zinek,
jód a železo. Obsahuje minimální množství tuku a velké množství
vody.
Květák podporuje krvetvorbu, posiluje imunitní systém, podporuje dobrou
funkci kloubů, působí na snižování krevního tlaku, pomáhá předcházet
onemocnění tlustého střeva a pomáhá při problémech s ledvinami a
močovým měchýřem